Oluščena konopljina semena imajo, v primerjavi z neoluščenimi, manjšo vsebnost vlaknin, a zato mnogo višjo vsebnost beljakovin. Imajo blag okus po oreščkih, zaradi odstranjene zunanje lupine pa je možnosti za njihovo uporabo zelo veliko.
Predstavljajo odličen posip na sadnih solatah, torticah in toplih žitaricah za zajtrk. Dodamo jih lahko v presne sladice, kruh, pecivo in piškote. Izjemno teknejo tudi z jogurtom. Iz njih lahko z dodatkom medu in kakava naredimo odličen sladki namaz, če pa jim dodamo olje, zelišča in sol dobimo odličen pesto, uporaben kot preliv za testenine.
Koristni učinki konopljinih semen so podobni kot pri konopljinem olju in gošči.
Maja G. –
Ta semena pa preprosto obožujem. Pa moji domači in sosedje tudi. Saj kar naprej preizkušam, kje jih še lahko dodam k vsakodnevni prehrani. In seveda je toliko, da še malo podelim med domačimi in tudi sosedi.? pravijo, naj kar še preizkušam recepte in da so navdušeni tudi oni.
Naredila sem že kroglice ( kot kokosove, samo da sem dodala še rožičevo moko in semena), potresem jih po solati, po sadni solati za zajtrk, dodam jih k kosmičem, jogurtu, potresem jih po ocvrtih jajcih,…veliko različnih možnosti uporabe je.
Sigurno jih še naročim. Pa sosedje tudi. ?