Kako si veliko Slovenk pomaga v času menopavze?

Ženske v menopavzi preživimo velik del svojega življenja.

Če sodite med tiste, ki imajo zaradi menopavze …

  • Motnje v spanju
  • Vročinske valove
  • Težave s potenjem
  • Pridobivanje dodatnih kilogramov
  • Spremembe razpoloženja

… potem si vzemite samo 5 minut in preberite ta članek do konca, saj prinaša veliko uporabnih informacij.

V članku boste izvedeli, kako so si številne Slovenke pomagale pri menopavzi in kako si zdaj lahko pomagate tudi vi. In to na povsem naraven način.

Še preden vam razkrijem, kaj mnogim ženskam olajša vsakdan, naj zapišem nekaj vrstic o menopavzi.

Menopavzi se žal ne more izogniti nobena ženska.

Po nekaterih raziskavah kar 80% žensk občuti težave povezane z menopavzo.

Zato lahko rečem, da je eden izmed ključnih obdobij ženske prehod iz reproduktivne faze v menopavzo.

V tem obdobju gre za upad ženskih spolnih hormonov, ki ne spodbujajo več reprodukcijskega cikla. Upad tvorbe spolnih hormonov povzroči številne težave, ki vplivajo na kakovost življenja.

Menopavza se ne zgodi kar naenkrat, temveč gre za večletni proces, ki se razdeli v tri obdobja: perimenopavza, menopavza in postmenopavza.

Perimenopavza se prične približno 7-14 let pred pričetkom menopavze. To je obdobje, ko jajčniki pričnejo proizvajati vedno manj estrogena. Perimenopavza se lahko pojavi že v 30-ih letih, najpogosteje pa v 40-ih.

Menopavza nastopi v trenutku, ko ženska preneha imeti menstruacijo, jajčniki pa prenehajo proizvajati jajčeca in estrogen. Ko je ženska preživela polnih 12 mesecev brez menstrualnega cikla, govorimo o menopavzi.

Postmenopavza nastopi, ko ženska prečka mejnik enega leta brez menstruacije. To obdobje nato traja do konca življenja, vendar pa lahko v nekaterih primerih simptomi trajajo še 5-10 let.

Menopavza pa poleg vseh zgoraj opisanih težav lahko povzroči tudi izgubo kostne gostote, kar vodi v osteoporozo, ter povečano tveganje za srčni infarkt in možgansko kap.

Kako si lahko pomagaš?

Menopavza je lahko tudi lepo obdobje, kljub neprijetnim simptomom.

Ena izmed pogostih načinov spopadanja z simptomi menopavze je zdravljenje s pomočjo hormonske terapije, ki ima tudi svoje slabosti.

Pri zdravljenju se običajno dodaja manjši odmerek estrogena, ki pa samo delno blaži simptome menopavze.

Mnoge ženske pravijo, da je to le gašenje požara ob težavah.

Pomembno je, da se ukrepa pravočasno.

Zato se vse več žensk zateka k naravnim načinom lajšanja blagih menopavznih simptomov tako, da spremenijo način življenja.

Kaj pa prehrana?

Odlično vprašanje.

Priporočljivo je uživanje uravnotežene prehrane, predvsem sadja in zelenjave, omejitev predelane hrane in zmanjšanje vnosa kofeina v telo.

Priporočljivo je tudi izogibanje pikantni hrani, ki spodbuja vročinske vale.

V svojo dieto lahko vključite tudi živila, ki vsebujejo rastlinski estrogen, kot npr. soja, hmelj, rabarbara, suho sadje, lanena semena, brokoli, šparglji, korenje, ribez itd.

Čas je, da vam zaupam najbolj pomembno informacijo

Prehranska dopolnila so eden od najboljših načinov, da svoji prehrani dodate piko na i in tako lažje prebrodite nadležne težave menopavze.

Jemanje prehranskih dopolnil je priporočljivo, seveda pod pogojem, da jih uživamo premišljeno in se po možnosti posvetujemo z osebnim zdravnikom.

Za začetek tale informacija … Konoplja je za blaženje bolečin v uporabi že tisočletja. Tako so Kitajci že več kot 2.500 let pred našim štetjem konopljo za različne namene.

Konoplja ima številne učinke pri lajšanju vseh vrst hormonalnih ravnovesij.

Ženske z bolečimi menstruacijami in endometriozo se pogosto poslužujejo konoplje, saj je znano, da konopljina spojina učinkovito pomaga pri lajšanju hudih bolečin, deluje protivnetno in pomaga uravnovešati hormone.

Izkazalo pa se je, da je učinkovit tudi izvleček bele jelke Belinal.

Jelka že stoletja simbolizira moč, zdravje in krepost, kot izjemno trdoživo drevo pa tudi dolgo življenje.

Že naši predniki v goratih predelih Evrope so iz nje pripravljali zeliščne čaje in domača zdravila, ki so zdravila prehlad in bolečine v sklepih.

Še danes pa se ohranja tradicija, da družine v času božiča postavijo jelko v svojih domovih, da bi v zimskih dneh ohranjala ljudi pri zdravju.

Bela jelka se ponaša z izjemno bogato sestavo polifenolov ali rastlinskih vitaminov, ki zaradi svojih protimikrobnih, protivnetnih in antioksidativnih lastnosti krepijo imunski sistem, ščitijo pred boleznimi, mikrobi in UV sevanjem.

Zdaj sva prišla do pomembne točke, kako vse pomembne sestavine v pravih razmerjih vnesti v telo in se tako spopasti s težavami, ki jih povzroča obdobje menopavze.

Zato berite dalje …

Abba Nutriton ima izdelek, ki je najboljša izbira

Kapsule Abba Nutrition – “Veselje in radost v menopavzi’” vsebujejo številne naravne sestavine, ki učinkujejo.

Njihova edinstvena formula je zato namenjena vsem ženskam, ki imajo težave v času menopavze.

Abba Nutrition kapsule vsebujejo tudi izvleček bele jelke – Belinal, izvleček semen grškega sena, izvleček črne detelje, koencim Q10, železo, cink, magnezij, vitamin C, Vitamin D3, krom in vitamin B6.

Vrhunska kombinacija.

Super novica je, da vse omenjene sestavine dokazano pomagajo pri lajšanju simptomov menopavze.

S klikom na spodnji gumb boste naredili odločen prvi korak k temu, da zaživite sproščeno življenje!

Morda vas zanima še več …

Če še niste kliknili na zgornji gumb in naročili kapsule, ki pomagajo pri reševanju težav z menopavzo, potem vas zagotovo zanima še kaj več.

Nobenega problema.

Predno zapišem še nekaj o kapsulah, dovolite, da se vam predstavim.

Moje ime je Mojca Zupan in sem področni vodja za Slovenijo pri podjetju ABBA NUTRITION, mednarodnem podjetju, ki je s svojimi izdelki pomagalo že mnogim ljudem v različnih državah.

Seveda tudi številnim ženskam v enem od obdobij menopavze..

Ob tem lahko zagotovim, da so vsi naši izdelki narejeni iz skrbno izbranih naravnih sestavin, ki jih podpirajo klinične raziskave.

Prof. dr. Štrukelj, mag. farm., ki med drugim deluje kot redni profesor na oddelku za farmacevtsko biologijo ter redno sodeluje z Inštitutom Jožef Stefan pravi: “Namen prehranskega dopolnila je, da pomaga pri izboljšanju določenega stanja. Pri izbiri pa je pomembno, da ima podjetje, ki izdeluje takšne izdelke znanstveno osnovo.”

Sodelovanje z najbolj mednarodno priznanimi strokovnjaki je zato za nas zelo pomembno.

Potrudili smo se, da znanje strokovnjakov izkoristimo tudi v praksi in sedaj z različnimi izdelki pomagamo tudi številnim, ki se srečujejo s težavami menopavze.

Naša strokovna ekipa je pripravila še nekaj dodatnih pojasnil.

Izvleček Belinal se pridobiva iz najboljših delov jelke, ki raste v neokrnjenih gozdovih.

Najsodobnejši postopki brez alkohola in drugih topil zagotavljajo najčistejše naravne sestavine brez kemikalij, te pa so ključne za sproščanje zdravilnega potenciala polifenolov.

Kakovost izvlečka Belinal je podprta z laboratorijskimi raziskavami, njegovi učinki na zdravje pa so podprti s kliničnimi študijami.

Izvleček semen grškega sena poleg lajšanja simptomov menopavze pomaga odpravljati prebavne motnje, deluje protivnetno, niža krvni sladkor in holesterol.

Izvleček črne detelje je prav tako koristen pri menopavzi, saj vsebuje fitoestrogene, ki imajo podoben učinek kot hormon estrogen, katerega raven pa začne pri menopavzi upadati. Znano je, da črna detelja zmanjšuje intenzivnost vročinskih valov, potenje ter čustvena neravnovesja.

Koencim Q10 je sestavina, prisotna v vsaki telesni celici in je nujno potrebna za presnovo hrane v celično energijo. S starostjo se proizvajanje koencima Q10 zmanjša, zato je priporočljivo, da se njegov manjko nadomesti s prehranskimi dopolnili.

Samo ena kapsula ABBA NUTRITION “Veselje in radost v menopavzi” na dan je dovolj, da zaužijete vse sestavine v pravih odmerkih in tako zaživite sproščeno življenje.

Zelena jelka iz gozda za putiko, fibromialgijo in številne druge težave

Najsodobnejši postopki brez alkohola in drugih topil zagotavljajo najčistejše naravne sestavine brez kemikalij, te pa so ključne za sproščanje zdravilnega potenciala polifenolov.

Kakovost izvlečka Belinal je podprta z laboratorijskimi raziskavami, njegovi učinki na zdravje pa so podprti s kliničnimi študijami.

Sestavine v Abba Nutrition kapsulah zaradi svojih protibolečinskih in protivnetnih učinkov pozitivno vplivajo na obolele sklepe in tako pripomorejo k lajšanju ali celo popolnemu izginotju revmatičnih bolečin.

Samo ena kapsula na dan je dovolj, da zaužijete vse sestavine v pravih odmerkih in tako zaživite normalno življenje.

Alenka-K-02

“Sama sem se z menopauzo zelo težko sprijaznila. večkrat sem slišala, da sem v “!meni”, da sem tečna, … Verjetno sem tudi res bila. Ob tem sem zelo slabo spala in čez dan nisem imela energije za vsakdanje opravke. Probala sem že več prehranskih dopolnil. Očitno mi mešanica v vaših kapsulah ugaja, saj sedaj spet normalno spim, s tem pa je prišlo izboljšanje tudi na drugih področjih. Hvala. Priporočam!.”

Alenka K. 

Že eno leto uživam vaše capsule za menopavzo in morem priznati, da se počutim boljše. Zelo redko imam toplotne oblive, tudi glede neravnovesja hormonov sem na boljše. Bolje prenašam stress, živci so pomirjeni, nimam napade lakote. Imam 51 leta in priporočam vsaki ženski, ki je v obdobju menopavze, da jemlje te kapsule. 

Giulia B.

Pred kratkim sem odkrila izdelke ABBA Nutrition – res so čudoviti. Ne morem jih dovolj priporočiti. Resnično čutim koristi za svoje hormone in všeč mi je to, da so sestavine tako visoke kakovosti.

Tracy C.

Zelo sem zadovoljna s temi kapsulami. Težave z menopavzo so se zelo zmanjšale. Predvsem pa opažam veliko več energije in boljše psihično počutje. Spanje se mi je tudi močno izboljšalo. Na kontrolnem pregledu krvi sem imela zame nenavadno visoko raven hemoglobina. Pred časom sem se zdravila zaradi slabokrvnosti. Tablete so mi tudi izjemno pomagale po operaciji pri kateri so mi odstranili jajčnike. Namenoma sem jih za mesec dni prenehala jemati, da sem opažala razliko. Bila je občutna, zato sem jih ponovno naročila. So kar sorazmerno drage, ampak za učinek pri meni, mi ni žal.

Marija P.