Nasveti

Zakaj so stekleničke boljše za prehranske dodatke

Vsi iščemo kakovost pri izdelkih, ki jih kupujemo, zlasti pri zdravstvenih in zeliščnih dodatkih. Toda ali ste vedeli, da je steklo popolna embalaža za to?

Steklo ohranja vitamine, okus in svežino vsebine, tako da deluje kot naravna ovira za potencialno škodljive bakterije ali spremembe temperature. Tudi barva stekla lahko naredi razliko! Na primer – jantarno steklo zagotavlja zaščito pred izpostavljenostjo UV žarkom.

1. Steklo prihaja iz narave

Steklo je izdelano iz naravno prisotnih sestavin, ki jih je v naravi veliko. Posledica transformacije teh sestavin je en sam material. Za dokončanje niso potrebni nobeni drugi materiali ali kemični sloji.

2. Steklo je dobro za zdravje potrošnikov

Steklo je najbolj varen embalažni material za zdravje potrošnikov. Je netoksičen, brez potencialno škodljivih kemikalij in na splošno ni povezan z negativnim vplivom na vaše zdravje. Steklena embalaža je neprepustna pregrada, ki kemično ne vpliva na izdelke, ki se hranijo v njej, ali se vanje ne izpira, tudi če so v njej dalj časa. To ni pomembno samo za ohranjanje okusa in arome shranjenih izdelkov, ampak tudi ščiti njihovo celovitost in trdnost med shranjevanjem ter ščiti vaše telo pred zaužitjem česar koli, kar ni del domnevne formule.

3. Steklo je brez kontaminacije

Niso samo potrošniki tisti, ki menijo, da je steklo najvarnejša možnost. Obsežne znanstvene raziskave so nedvomno dokazale, da steklo varuje zdravje potrošnikov bolj kot katera koli druga embalaža. Ker nobena snov iz steklene embalaže ne migrira v živila, steklo predstavlja 100% varen, idealen material za pakiranje živil glede na zdravje potrošnikov in varnost hrane.

4. Steklo je mogoče 100 % reciklirati

Ne samo, da je steklo varna embalaža za hrano, je tudi okoljsko trajnostno! Steklo je mogoče 100 % reciklirati in ga je mogoče neskončno reciklirati brez izgube kakovosti ali čistosti. Recikliranje stekla je sistem zaprte zanke, ki ne ustvarja dodatnih odpadkov ali stranskih proizvodov.

Steklo je zaupanja vredna in preverjena embalaža za zdravje, okus in okolje. Je tudi edina razširjena embalaža za živila, ki ji je FDA podelil status “GRAS” ali splošno priznana kot varna – najvišji standard. Pakiranje zeliščnih dodatkov in vitaminov v steklenice iz jantarnega stekla z navojnimi pokrovčki lahko pomaga pri ohranjanju koristnih hranilnih snovi, ki jih vsebujejo, preprečuje tudi absorpcijo svetlobe.

Reference: